Referencia munkák

Ádám F06 M6-ja

Ádám egy szerviz partnerünkön keresztül talált ránk. Nagy becsben tartott M6-ja a maximális gondoskodást is mindig megkapja. Ezúton sem volt máshogy egy nagyobb karbantartó javítás alkalmával beszélt a Zsoltival (a Blue&Whiteparts Szerviz partner vezetőjével), hogy a felkészített autójával idén többször tervez hosszabb németországi utat így szeretné kihasználni az ottani autópálya sebesség korlátozás nélküli használatát. Mint tudjuk a gyári 560Le  elektronikusan korlátozva van 250Km/h-nál, ezért a hatalmas teljesítmény adta lehetőség gyorsan véget is ér a gyorsításban. Így majdhogynem feleslegesnek érezhető ez az erő. Ebből kifolyólag megerősödött a döntés a limitáció eltávolításában.

Technikai oldalról nem egyszerű feladat, mert az S63N44T0 motorban hengersoronként egy-egy vízhűtéses MEVD17.2.8 vezérlő van. Illetve a szoftver sem egyszerű eset, rendesen el van szórva a korlátozó bit-ekkel.

A végeredmény megszületett! Tesztként egy repülőtér lezárt kifutóján teszteltük a végsebességet, de az időjárásra való tekintettel csak 300km/h-ig “nyúztuk”, de elegendő volt, hogy megbizonyosodjunk, hogy nincs korlát!

Tervben van a motor gyári előírás szerinti karbantartó csapágyazása. Ezután Ádám szeretne egy teljesítmény növelést is, amivel megcélozzuk a 650Le-t.

Sok balesetmentes kilométert kíván a Kohári-Chip!